A projektor webáruházban megtalálhatóak a legjobb Acer, Epson, Sony, Dell, Viewsonic, Hitachi , LG projektorok, melyekhez kiegészítők is kaphatóak. Házimozi projektorok is megvásárolhatóak. Vetítővásznakról érdeklődjön telefonon vagy email-ben.
Diszkont áras webáruház
Több száz elégedett vevő
Márkás termékek
Segítőkész vevőszolgálat
Gyártói garancia
06-1/999-4647

Termék keresés

Bevásárlókosár

Ugrás a kosárhoz
Jelenleg üres a kosara.

Akciós termékek

Multibrackets Projektor mennyezeti konzo..
Multibrackets Projektor mennyezeti konzo..
8.400Ft
7.980Ft
Megtakarítás: 5.00%

Belépés

Elfelejtette jelszavát?
Még nincs fiókja? Regisztráljon
Kezdőlap arrow Szerver cikkek arrow Általában a szerverekről - A Fájlszerver
Általában a szerverekről - A Fájlszerver PDF Nyomtatás E-mail

Ahhoz, hogy egy szerver gép működhessen, szükség van a kiépített hardverek mellett egy mindent összefogó és megalapozó operációs rendszerre – ergo egy grafikus felületre –, amelyre később a többi alkalmazást, illetve programot telepíthetjük. Többnyire a telepített programoktól is függ, hogy szerverünk – akár rack, akár torony felépítésű szerver gépről van szó –, a későbbiekben mire lesz használható, hiszen összességében többféle szervert megkülönböztethetünk, de a leggyakoribb mindközül – különös tekintettel cégek esetében – az úgynevezett fájlkiszolgáló szerver, vagy egyszerűbben fájlszerver, melyeket készletről is megvásárolhat itt .

Hogy mi is az a fájlszerver? Összességében egy olyan server, amely előre jól meghatározott és behatárolt számítógépek, valamint felhasználók egy csoportjának lehetőséget nyújt arra, hogy adatállományok – tehát fájlok – elérésének céljából hozzáférhessenek a szerver gép merevlemezén tárolt adatokhoz. A fájlszerveren tárolt mappákhoz, valamint egyéb fájlokhoz csak és kizárólag azok a felhasználók, illetve felhasználói csoportok férhetnek hozzá, akik a rendszergazdák által jogosultságot kaptak. A rendszergazda képes behatárolni mindemellett azt is, hogy egy adott felhasználó vagy felhasználói kör az elérés mellett milyen fájl- vagy mappaműveleteket hajthasson végre a fájlszerveren.

szerverek_dell_hp_fujitsu_ibm_4.jpg

A jogosultsági rendszert tekintve a hozzáférésnek éppen ezért többféle fokozatai lehetnek, így kaphatunk egyszerű olvasási jog mellett írási vagy futtatási jogot is, amelyek mellett a rendszergazda természetesen bármikor meg is vonhatja tőlünk ezeket a jogokat. Érdekesség, hogy az egyes operációs rendszerek esetében a jogosultsági rendszerek különböznek, de például a Linux-hoz készült egy Samba nevű kiegészítő alkalmazás, aminek köszönhetően a Linux-alapú szerverek képesek Windows klienseknek is megfelelő szolgáltatást nyújtani, méghozzá HP, Dell, IBM és Fujitsu szerver gépek esetében is.

 
< Előző   Következő >

Összes Gyártó szerinti termék keresés


Termék ajánló

Epson EB-1940W asztali hordozható üzleti
Epson EB-1940W asztali hordozható üzleti
376.956Ft
ACER DLP 3D Projektor V7500 1080p, 2500L..
ACER DLP 3D Projektor V7500 1080p, 2500L..
316.004Ft
EPSON Dokumentum kamera ELP DC06, projek..
EPSON Dokumentum kamera ELP DC06, projek..
87.619Ft
Multibrackets Projektor mennyezeti konzo..
Multibrackets Projektor mennyezeti konzo..
25.794Ft
EPSON Control and Connection Box - ELPCB..
EPSON Control and Connection Box - ELPCB..
78.151Ft